keskiviikko 18. toukokuuta 2011

6. harjoite: Rakkauselämän aarrekartta

On aina helpompi löytää perille, kun tietää suunnan. Tässä kesätehtävässä katsomme toiveikkaasti tulevaisuuteen ja rakennamme entistäkin parempaa parisuhdetta hyville perustoille. Tätä samaa asiaa käsiteltiin jo Parisuhdeakatemian ensimmäisessä tehtävässä, nyt jatkamme konkreettisemmin ja teemme rakkauselämän aarrekartan.

Rakkauselämän aarrekartan voit tehdä joko yksin tai – vielä parempi - yhdessä puolisosi kanssa. Tehtävää varten tarvitset ison paperin, lehtiä tai mainoslehtisiä, sakset, liimaa, teippiä tai sinitarraa ja jonkin verran aikaa, ainakin puolisen tuntia kerrallaan, niin pääset hyvin vauhtiin. Älä hätkähdä ohjeiden pituutta - tämä on ihan helppoa! On kuitenkin tärkeää, että teet aarrekartan kaavan mukaan, niin varmistetaan, että kaikella on paikkansa. Jos ikinä olet pitänyt askartelusta tai unelmoinnista, niin tämä on takuulla kivaa!

Ensiksi tarvitset suuren paperin. Fläppitauluarkit ovat yleensä olleet hyviä tähän tarkoitukseen, mutta jos sellaista ei ole saatavilla, niin improvisoi.

Sitten tarvitset KUVAN TEISTÄ. Sellaisen, missä olette kumpikin hyvällä mielellä, mahdollisimman iloisen tai tyytyväisen näköisiä. Hääkuvat toimivat yleensä hyvin. Tällä kertaa on tärkeää, että olette kumpikin kuvassa – sinkkujen aarrekartat ovat erikseen. Liimaa kuvanne keskelle arkkia.
Kirjoittakaa arkin vasempaan yläreunaan tämän päivän päivämäärä. Oikeaan alareunaan kirjoittakaa se päivämäärä, jolloin haluatte tarkistaa, onko elämänne menossa haluttuun suuntaan. Kaiken ei tarvise silloin vielä olla valmista, mutta suunta oikea.

Ajatuksena on etsiä lehdistä kuvia, joissa on sitä fiilistä, mitä parisuhteeseenne haluatte. Yllättävän usein hienoja kuvia löytyy mainoslehtisistä: mainoksethan ovat tiivistettyjä unelmia. Perhelehdistä ja eri kauppaketjujen asiakasomistajalehdistä moni on myös löytänyt kuvia, joissa on yhdessätekemisen meininkiä. Lehdistä saattaa löytyä myös motivoivia tekstejä tyyliin ”Yhdessä olemme onnellisempia kuin koskaan!” Jos piirtäminen on sinun juttusi, sekin sopii. Ja jos haluat kuunnella samalla teille tärkeitä biisejä, vielä parempi.

Jakakaa arkki 9 osaan niin, että teidän kuvanne on keskellä olevassa ruudussa. Ensinnäkin kuvanne yläpuolelle eli keskelle yläriviä etsikää kuva tai kuvia, jotka kuvaavat rakkautenne ja työn välistä suhdetta: MITEN PARISUHDE VAIKUTTAA URAAN ja päinvastoin?

Oikeaan yläkulmaan etsikää kuvia, joissa näkyy suhteenne HENKISYYS. Jos usko yhdistää teitä, löydätte siitä varmaankin jotain kuva-aineistoa. Monien suomalaisparien henkisyys näkyy parhaiten suhteessa luontoon.

Jokaisen ihmisen pitää saada toteuttaa itseään. Keskelle oikealle liimatkaa kuvia, joissa näkyy se, MITEN TOTEUTATTE LUOVUUTTANNE. Kuulostaa ehkä hankalammalta kuin onkaan. Ajatuksena on vain se, että tässä kohdassa saa toivoa vaikka nikkarointipaikkaa tai aikaa ompelemiseen. Milloin olet eniten sinä?

Mikään pari ei selviä aivan yksinään. Oikeaan alakulmaan löytäkää kuvia niistä tekijöistä, MISTÄ SUHTEENNE SAA TUKEA – on se sitten vaikka suku tai ystäväpiiri, yhteinen huumori tai yhteinen aika.

Keskelle alas saa etsiä aistillisia kuvia, joista SUHTEENNE FYYSINEN PUOLI. Millaista tunnelmaa haluatte edistää aistillisesti ja seksuaalisesti?

Vasempaan alakulmaan saa liimailla kuvia, jotka kuvaavat FYYSISTÄ TERVEYTTÄ EDISTÄVIÄ ASIOITA parisuhteessanne. Tähän voi hyvin laittaa vaikka vaelluskuvia tai pyöräileviä pariskuntia – mitä tahansa, mitä aiotte tehdä, että eläisitte pitkään ja terveinä yhdessä.

Keskellä vasemmalla on paikka lapsille: MILLAINEN ROOLI LAPSILLA ON PARISUHTEESSANNE JA PERHEESSÄNNE?

Ja viimeiseksi, vasen yläkulma on varattu niille kuville, jotka kertovat tulevaisuudesta: MITÄ UUTTA RAKKAUSSUHTEESEENNE ON TULOSSA? Mitä haluaisit lisää?

Tässä kartassa kaikelle on paikkansa, ja on tärkeää noudattaa paikkoja. Moni vanhempi nimittäin antaa muuten lasten vallata koko rakkauselämän aarrekarttansa, ja varmaan kaikki tiedämme, miten siinä käy.. Lapsille on kyllä tilansa, mutta nyt tehdään aikuisten rakkauselämän aarrekarttaa! Samaten kartassa on paikkansa työlle, joten älä anna urasuunnitelmien viedä tilaa muulta! Avainsana onneen on tasapaino.

Karttaa ei tarvitse saada kerralla valmiiksi, mutta auttaa kun on kerran päässyt hyvään alkuun. Muista, että TARVITSET VAIN 9 KUVAA eli ei ole kyse mistään elämää suuremmasta projektista. Koska matkan varrella kivoja kuvia tuntuu aina löytyvän lisää, kuvat kannattaa alkuun sommitella vaikka sinitarrojen avulla.

Kun kartta tuntuu valmiilta, pankaa se jonnekin sellaiseen paikkaan, jossa näette sen säännöllisesti. Monella sinkulla se on jääkaapin ovessa, mutta vaatekaapin oven sisäpuoli on yhtä hyvä. On hyvä muistuttaa itseään usein siitä tavoitteesta, mitä koti ollaan menossa.

Pitäkää hauskaa ja unelmoikaa! Hyvin kuviteltu on puoliksi saavutettu!

Tähän kesätehtävään on pyydetty vastauksia 15.8. mennessä.

Katso kaikki harjoitteet

1 kommentti:

  1. Toivottavasti kaikilla on ollut harvinaisen hieno kesä ja tätä kesää 2011 muistellaan myöhemmin Rakkauden kesänä!
    Ensimmäiset kommentit kesän kulusta on jo julkaistu täällä - miten muilla on mennyt? Onko rakkaus entisestään vahvistunut?
    Onneksi joka tapauksessa meillä on kaikilla vielä kesää jäljellä. Nyt meneillään elokuun seksikkäät samettiset illat :-)
    Mia H Parisuhdeakatemiasta

    VastaaPoista