tiistai 10. toukokuuta 2011

Harjoite 5: Mia ja Mika

5. harjoitteeseen (Opi muilta) liittyvä raportti:
 
Mitä olemme oppineet muilta?
 
Huomaamaan kuinka samantyyppisiä ongelmia muilla lapsiperheillä on. Tuntuu, että kaikilla joilla on lapsi/-a, muuttuu suhde joksikin aikaa kämppis-tyyppiseksi, kun on niin paljon niitä tehtäviä, jotka on vaan pakko suorittaa. Myöskin kommunikoinnin huomioiminen on ollut hyvä, eli, että ihmisillä on erilaisia kommunikointityylejä; suorempia ja pehmeämpiä. 
 
Lisäksi olen oppinut huomaamaan muiden kirjoituksia lukemalla, että minulla on hyvä mies :). En ole koskaan tuntenut olevani lasten kanssa yksin, vaan aina hän on yhtä aktiivisesti vaihtanut vaippoja kanssani ja viettänyt todella paljon aikaa lastemme kanssa. Lisäksi en ole koskaan kokenut olevani yksin, hän ei ole juossut omissa menoissaan vaan on yhtä paljon kotona kuin minäkin. Tätä olen oppinut nyt arvostamaan kovasti luettuani muiden tarinoita, että ovat kokeneet miehen jatkavan samanlaista elämää lapsen syntymän jälkeen kuin ennen lapsia.

Lisäksi olemme oppineet toistemme teksteistä, että haluamme samoja asioita ja, että on aivan turhaa tuhlata energiaa tällaiseen valta-taisteluun mikä meilläkin on ollut meneillään. On parempi keskittyä muihin asioihin ja antaa toiselle tilaa omiin ajatuksiinsa ja omaan kehitykseen. Tässä on varmasti ollut monta kriisiä päällekkäin varsinkin minulla (Mia), joten on ihanaa huomata, että alkaa helpottamaan ja aurinko paistaa ulkona ja vihdoin myös omassa elämässä! 

Kaiken kaikkiaan aina on hyvä, että avataan asioista eri puolia ja mielestäni tämä parisuhdeakatemia on toiminut todella hyvin. On ollut tosi mielenkiintoista lukea kaikkien juttuja! Vaikka en ole nyt kommentoinutkaan niin paljoa niin olen kyllä kaikki vastaukset lukenut.

Tätä kannattaa jatkaa ehdottomasti!!!

Ja kaikille pienten lasten äideille ja isille haluan takoa uskoa siihen, että hanskoja ei kannata heittää kehään ennenkuin lapset täyttävät 4-7 v. Elämä on silloin NIIIIIN erilaista kuin pikkulapsi-vaiheessa. Itsekin olen välillä ollut heittämässä pyyhettä kehään, mutta nyt olen todella tyytyväinen, etten sitä ole tehnyt. Meillä on yhtäkkiä todella paljon helpottanut elämä niin lasten tappeluiden kuin sairastamistenkin kanssa.

Muistan, kun eräs psykologi sanoi minulle, että pitäisi laissa kieltää erot alle kouluikäisten lasten vanhemmilta ja nyt ymmärrän mitä se tarkoittaa :=)

2 kommenttia:

  1. Voi iloa! Hyvää tässä on myös se, että nämä tekstit jäävät tänne verkkoon ja niihin on hyvä palata aika ajoin muistuttaakseen mieleensä kaikki nämä hienot oivallukset.
    Arjessa ei kovin usein ole mittapuuta, mihin rinnastaa kulloisenkin tilanteen. Usein jo pelkästään se auttaa asettamaan mieltä mustaavat asiat uuteen valoon, mikä riittää nostamaan lukkiutuneen mielen näkemään uusia ratkaisumahdollisuuksia ja havaitsemaan omassa orjessa olevia hyviä asioita. -anne

    VastaaPoista
  2. Hienoja oivalluksia taas! Erikoisesti mielestäni on hyvä huomata, että turha valtataistelu todellakin syö voimavaroja muulta - ja on turhaa siksi, että tehän olette samalla puolella! Päätöksiä on perheessä niin paljon, että valtaa riittää jaettavaksi kahdellekin.

    Yksi kiva tehtävä kesää vasten on vielä tulossa, mutta kaikenlaista parisuhteen vaalimista kannattaa jatkaa senkin jälkeen. Juuri kuulin monelta naiselta, miten hienoja kokemuksia heillä oli avioliittoleireiltä, ja nimenomaan kun ei ollut mitään isoa kriisiä päällä sillä hetkellä. Ja parisuhteista on kirjoitettu valtavasti myös hyviä kirjoja, jokaisesta tarttuu kuitenkin joitain ajatuksia matkaan, vaikka minkään kirjan sanomaa ei täysi allekirjoittaisikaan.
    Parisuhdeakatemian Mia

    VastaaPoista