tiistai 26. huhtikuuta 2011

Harjoite 3: Mia ja Ali

3. harjoitteeseen (Riitely) liittyvä raportti:

Riitelen, koska se on joskus ainoa keino saada ääni kuuluville. Puran myös pahaa oloani riitelemällä. Se on myös tapa hakea huomiota kumppaniltani.

Riitelen, koska minusta tuntuu, että toinen ihminen ei kuuntele minua jos puhun normaalisti. Haluan että mielipiteeni huomioidaan.

Kun riitelen, en kunnioita toista ihmistä kuten normaalisti. Saatan sanoa jotain typerää mitä kadun myöhemmin. Riitely on minulle tunteiden purkaus jolloin piilotetut tunteet räjähtävät ulos ehkä tavalla jota en tarkoittanut.

Haluan opetella riitelemään rakentavasti että ei tarvitse katua myöhemmin sanomisiani.

-Mia

2 kommenttia:

  1. Oon joskus ollut tunteiden patoaja (joissain asioissa vieläkin) eli kerännyt sisälleni pahaaoloa kunnes se räjähtää ulos. Suosittelen puhumista rennossa tilanteessa. Siis siitä tunteiden patoamisesta ja niistä asioista jotka lisäävät pahaaoloa.
    p.s Mielestäni miehesi vihjailu toisen naisen ottamisesta oli todella ala-arvoista käytöstä. Vaikka kyse olisi ollut vitsistä. Naiselle, varsinkaan juuri synnyttäneelle, ei vain puhuta niin.
    Pi

    VastaaPoista
  2. Rennossa tilanteessa puhuminen on hyvä idea, mutta kun usein ei sellaisessa tilanteessa haluaisi pilata tunnelmaa! Kuinka saada tasapaino tähänkin?
    Kysyy Parisuhdeakatemian Mia

    VastaaPoista