maanantai 11. huhtikuuta 2011

Simo ja Nelli


Nelli: 39-vuotias nainen. Työskentelen hoito-alalla 3-vuorotöissä.
Simo: 44-vuotias mies, syntyjään ruotsalainen, asunut Suomessa 6 vuotta. Työskentelen sähköasentajana.

Lapset: Meillä on 2 lasta; poika 5 vuotta ja tyttö 3,5 vuotta. Olemme olleet yhdessä 7 vuotta. Ensimmäisen vuoden matkustelimme Suomen ja Ruotsin väliä, kunnes Simo muutti Suomeen Nellin luokse. Kihloissa olemme olleet pian 6 vuotta.

Asumme omakotitalossa maaseudulla, muutamien kilometrien päässä Nellin vanhemmista. Perheeseen kuuluu lisäksi koira, 2 kissaa ja kilpikonna.
 
Missä ja miten tapasimme, mihin kumppanissa ihastuin ja sitten rakastuin, tiedänkö mihin kumppanini minussa rakastui?

Nelli: Tapasimme ensimmäisen kerran Ruotsissa Simon veljen 30 vuotisjuhlilla, ne olivat naamiaisjuhlat ja minä olin pukeutunut piruksi (hyvä ystäväni oli veljen kaveri ja hänen kauttaan saimme kutsun juhliin). Tässä vaiheessa seurustelin vielä toisen kanssa. Juttelimme jonkin verran Simon kanssa illan aikana. Juhlista poislähtiessämme huomasin Simon pitkät silmäykset, mutta en sitä sen kummemmin jäänyt miettimään. Pian minulla tuli ero kyseisen miehen kanssa. Noin puolentoista kuukauden kuluttua kohtasimme taas Simon kanssa hänen veljensä häissä, joihin pääsin taas ystäväni kautta. Siellä tapasin taas Simon ja hän pienessä huppelissa osoitti olevansa kovin kiinnostunut minusta. Meillä oli hauska ilta ja lähdimme jatkoille ystäväni asunnollle. Siellä ei kuitenkaan mitään suurempia tapahtunut. Seuraavana päivänä lähdin sukulaisteni luo. Olimme vaihtaneet puhelinnumerot ja aloitimme soittelun toisillemme.
Aluksi yritin pitää tunteeni kurissa, olin kuitenkin saanut edellisessä suhteessa siipeeni tosi pahasti, mutta pikkuhiljaa kuitenkin aloin ihastumaan Simoon ja vietimmekin tunteja toisensa perään Messengerin äärellä. Ensimmäiset kevään tapaamiset sujuivat tunnustelun merkeissä, mutta hiljalleen tunne muuttui ihastuksesta rakkaudeksi.

Tuntui hyvältä saada niin paljon huomiota toiselta, mitä Simolta sain. Tunsin todella itseni rakastetuksi. Kun hän esimerkiksi haki minua lentokentältä, oli hänellä äidin penkistä napattu kukka minulle hansikaslokerossa. Rakastin näitä pieniä huomionosoituksiaja romantiikkaa. Tunsin itseni myös kauniiksi hänen seurassaan. Luulen, että Simo rakastui minuun sen vuoksi, että olen avoin ja kova nauramaan.

Simo: Veljeni häissä näin... oikeastaan toista kertaa ja siitä se sitten alkoi. Ihastuin, koska hän oli avoin ja puhelias, kaunis ja iloinen. Hän näki minussa sen, että olen avoin, kiltti ja iloinen.

Mikä on ollut tunnetason liima, joka sai meidät yhteen ja pysymään yhdessä?

Nelli: Huomasin, että Simo on luottamuksen arvoinen mies, jolla on terveet elämäntavat ja arvot kohdillaan. Hän on lapsillemme paras mahdollinen isä. Tietenkin rakkaus ja kiintymys häntä kohtaan.

Simo: Rakkaus ja yhteiset suunnitelmat, jota olemme yhdessä yrittäneet toteuttaa.

Muistellaan alkuaikojen kivoja kokemuksia...

Nelli: Minulle on jäänyt mieleen alkuaikojen moottoripyörämatkat, kun Simo halusi esitellä minulle mitä ihanimpia maisemia ja paikkoja. Nautin myös rauhallisista kävelyistä ja keskusteluista. Myös kaikki ne pienet yllättävät romantiikan osoitukset ovat jääneet sydämeen. Hän saattoi lähettää minulle mitä kauneimpia kukkakimppuja ja otti itsestään hauskoja valokuvia, joita lähetteli minulle kännykällä tai sähköpostilla. Olemme tehneet yhdessä ihania pienijä matkoja ja nauttineet hyvästä ruuasta, kauniista paikoista ja toistemme seurasta. Tietenkin lasten syntymät ovat olleet ne kaikkein suurimmat ja rakkaimmat kokemukset yhdessäolon aikana.

Simo: Tehtiin yhteisiä reissuja, kierreltiin ja katseltiin eri paikkoja, kyläilyjä kavereiden luona.

Simo ja Nelli

7 kommenttia:

  1. Ihanan romanttinen alku Simon ja Nellin suhteella on ollut. Vieläkö pieniä huomaavaisuuksia on suhteessa? Miten pikku autoajeluita saisi mahtumaan nykyiseen elämään? Vai mitä mieltä olet, pitäisikö vain hyväksyä se, että romantiikkaa on vain suhteen alussa? Sehän on monen mielestä realistinen suhtautuminen.
    Nyt Simo asuu vieraassa maassa, eikä ehkä tunne kauneimpia maisemia, joita voisi rakkaalleen näyttää. Onko vieraassa maassa asuva aina altavastaaja suhteessa?
    Mia

    VastaaPoista
  2. Simo kommentoi: Ympäröivät ihmiset eivät ole täällä yhtä sosiaalisia kuin Ruotsissa ja monet asiat toimivat eri tavalla, ja täällä pienellä paikkakunnalla tarjolla on paljon vähemmän virikkeitä kuin suurkaupungin aluella joten kyllä vaikuttaa omaan olemukseen ja sitä kautta suhteeseen.
    Romantiikka pitäisi olla aina suhteessa mukana, myös ilo ja yhteiset naurut.
    Nelli kommentoi: Kyllä nuo huomaavaisuudet ovat nykyään harvinaista herkkua, keskittyvät yleensä juhlapäiviin tai kahdenkeskisiin yön yli kestäviin kaupunkilomiin. Jotenkin sitä odottaisi tässä arjessakin enemmän pieniä huomaavaisuuksia, vaikka vain ohimennen pään silitystä tai niskojen hierontaa... Tuntuu, että yhteistä aikaa ei tunnu löytyvän niin, että pääsisimme vaikka kävelylle kaksistaan.
    Itse olen sitä mieltä, että kyllä muutto Suomeen on muuttanut Simoa enemmän altavastaajan asemaan. Tunnen, että minulla on vetovastuu suhteessa ja välillä se on aika raskasta.
    Simo ja Nelli

    VastaaPoista
  3. Nelli: kirjoitit, että odottaisit arjessakin enemmän pieniä huomaavaisuuksia. Koetko, että annat itse näitä huomaavaisuuksia Simolle? Itse toivoisin nimittäin omaan suhteeseeni myös enemmän huomaavaisuuksia, mutta huomaan myös, etten itsekään niitä liiemmälti viljele. En sitten tiedä, kaipaako mieheni huomaavaisuuksia ylipäänsä. Tai kokeeko mies huomioivansa minua, mutta minä en vaan tajua sitä. Kerrohan Simo, koetko itse huomioivasi Nelliä tarpeeksi? Ja kaipaisitko itse huomionsoituksia enemmän?

    t. Tiiu, joka lukee näitä muuten vaan :)

    VastaaPoista
  4. Nelli kommentoi: Tiedän, että minä en todellakaan huomioi Simoa tarpeeksi... siinä se varmaan onkin meidän suhteen ydinongelma, kun molemmat odotamme toisen aloitetta...Perusjääräpäitä molemmat....

    VastaaPoista
  5. Jep, tunnistan ominaisuuden :) Olen tosin joskus itse kokeillut sellaista, että ihan vaan alan olemaan toiselle mukavampi ja katson, mitä tapahtuu.

    On ollut ihan käsittämätöntä huomata, miten nopeasti toinen lähtee tähän mukaan. Eli kun vaan menet hymyillen halaamaan töistä palaavaa mörökölliä, niin jopas sujuu ilta paljon mukavammin. Harmi vaan, kun arjen kiireessä ei aina muista ja jaksa aloittaa tuota mukavuuskierrettä. Mutta suosittelen kokeilemaan!

    VastaaPoista
  6. Simo kommentoi Tiiulle: En huomioi Nelliä tarpeeksi, johtuen tästä tilanteesta mihin ollaan ajauduttu.
    En mielestäni itsekään saa tarpeeksi Nelliltä huomiota.

    VastaaPoista
  7. Simo ja Nelli, toivottavasti pääsette välillä käymään Simon kotikentillä Ruotsissa. Ei ole ihan mutkatonta asua kumppanin maassa ennen kuin on omia verkostoja.

    Ja Tiiulta tuli hieno vinkki - itse asiassa ilahduttamistehtävä on juuri tuota samaa asiaa :-)

    Parisuhdeakatemian Mia

    VastaaPoista